Aardappelpannenkoekjes met lentesla

Aardappelpannenkoeken hebben we te danken aan onze Duitse buren, die het ‘Kartoffelpuffer’ noemen. Wij maken ze met puree, zo kan je er mooie ronde pannenkoeken van maken. De frisse en door de ansjovis zoute salade maakt het helemaal af.

30 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 400 g bloemige aardappels
  • 0,5 bosje bieslook
  • 2 dl melk
  • peper en zout
  • 3 grote eieren
  • arachideolie
  • 0,5 kleine rode ui
  • 75 g kleine pruimtomaten
  • 0,5 blik gezouten ansjovis
  • 50 g gemengde jonge sla
  • 0,5 potje zure room

Voorbereiding

Stap 1: pannenkoekenbeslag

Schil de aardappels en snij ze in stukken. Hak de bieslook fijn. Kook de aardappels in de melk met wat zout in 10 a 15 minuten gaar en pureer ze met de melk. Laat afkoelen, meng er de eieren en bieslook door en roer tot een glad beslag. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2: bakken

Verhit telkens wat arachideolie in een anti-aanbakpan en bak op een matig vuur van het beslag 4 tot 6 dikke, niet al te grote pannenkoekjes. Bak ze aan twee kanten goudbruin. Keer ze hierbij voorzichtig om.

Stap 3: salade

Snij de ui in ringen en halveer die. Halveer de pruimtomaatjes en laat de ansjovis goed uitlekken. Meng de sla met rode ui, ansjovis en tomaat. 

Stap 4: serveren

Serveer er de pannenkoekjes bij met een lepeltje zure room.

Vergelijkbare recepten