Stamppot boerenkool met tomaat en ui

Een kleine variatie op je boerenkoolstamppot. Voeg gebakken ui en tomaat toe voor iets meer pit.

30 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 g aardappels
  • gesneden boerenkool
  • 2 uien
  • 6 tomaten
  • 2 el boter of margarine
  • 4 el azijn
  • 1 dl melk
  • zout en peper

Voorbereiding

Stap 1: kook de aardappels en boerenkool

Schil de aardappelen, was ze en doe ze in een pan. Leg de boerenkool erboven op. Kook aardappelen en boerenkool in 25 minuten gaar.

 

Stap 2: bak de ui en tomaat

Pel en snipper de ui. Was de tomaten en snij ze in vieren. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en fruit de ui ca. 3 minuten. Bak de tomaten 2 minuten mee.

 

Stap 3: maak de stamppot

Giet aardappelen en boerenkool af en maak er met de rest van de boter, azijn en melk een smeuïge stamppot van. Schep het tomaat-uienmengsel erdoor. Maak op smaak af met peper en zout.

Vergelijkbare recepten